De zeventienjarige Amy is best tevreden met haar leven. Hoewel haar vader is overleden toen ze nog een baby was, heeft het gemis nooit een grote rol gespeeld. Met haar moeder heeft ze een goede band en ze is dol op haar oudere broer Liam, die in Groningen studeert maar regelmatig naar huis komt. En dan zijn er natuurlijk haar trouwe vrienden, onder wie Britt, haar bff. Maar als er een nieuwe leraar op school komt, staat Amy's leven binnen de kortste keren compleet op z'n kop.

 

Een realistische roman voor young adults over hoe snel je bestaan een andere wending kan nemen, over zorgen die over je heen spoelen en morele vragen die zich opdringen, maar ook over veerkracht en het belang van een hechte vriendenkring.

 

 

 

 

De zusjes Lottie en Julia zitten samen op de dansschool.
Wanneer Julia onverwacht de hoofdrol van een voorstelling krijgt, raken haar speciale dansschoenen plotseling zoek.
En dan krijgt ze ook nog eens een blessure ...
Kan Julia toch nog spelen als ze genoeg oefent?
Terwijl de zussen stevig trainen, leer jij bij over de geschiedenis van dans, verschillende genres, bekende dansers, beroemde dansfilms, scholen, kleding en nog veel meer.

Een boek boordevol informatie en een meeslepend verhaal over dans. Geïllustreerd door Ron van Maurik. 
Voor nieuwsgierige lezers vanaf 10 jaar.

Na een traumatische gebeurtenis verhuist Venita met haar broer en ouders vanuit een klein dorp naar het grote Amsterdam.
Ze is er bijzonder eenzaam tot ze Camila leert kennen. Camila is dominant, maar met haar kan Venita tenminste praten over het allesoverheersende schuldgevoel dat ze maar niet kan loslaten. Venita vindt dat zij boete moet doen voor haar verleden. 
En Camila is het daarmee eens.

 

Een psychologische roman voor young adults

 

 

 

 

 

Saskia is eindelijk buiten het bereik van haar stiefvader. Buiten het bereik van zijn vuisten. In het kindertehuis probeert ze een nieuw leven op te bouwen, maar het verleden dringt zich nog vaak aan haar op. Blauw wordt dan grijs, grijs wordt donkergrijs, tot er alleen nog zwart over is.. Maar Saskia wil zich niet laten onderdompelen in het duister. Ergens diep vanbinnen zit een prachtige bloem, die vecht om tussen het onkruid omhoog te komen.

 

Herschreven als het eerste deel van De oneindigheidstrilogie over mishandeling, hoop en oneindige liefde. Voor young adults

Jonka wordt op aandringen van haar stiefvader in een tehuis geplaatst.
Vanaf dan heeft ze maar één doel: niemand tot last zijn en niets vertellen over wat er thuis gebeurd is. Toch knaagt er iets: haar moeder heeft haar gewoon laten vertrekken...
Na veel omzwervingen maakt Jonka zich los van thuis en kiest ze haar eigen weg, ondanks de pijn en het gevoel in de steek te zijn gelaten.

 

Herschreven als tweede deel van de ontroerende Oneindigheidstrilogie over mishandeling, hoop en oneindige liefde. Voor young adults

Saskia en Jonka krijgen te horen dat hun moeder op sterven ligt. Meteen eist het verleden een plek voor zichzelf op in het heden. Saskia weet nog hoe haar moeder wegkeek toen ze werd mishandeld door haar stiefvader. En Jonka is niet vergeten hoe ze toestond dat ze naar een tehuis werd gestuurd. Maar het blijft hun moeder... Tegen wil en dank komen er ook warme herinneringen naar boven. Misschien is er, ondanks, alles, toch ruimte voor liefde en vergeving? Of zijn de zaken nog altijd niet zoals ze lijken?

 

Het hartverscheurende einde van De oneindigheidstrilogie. Voor young adults

Donna en Sem zijn al jaren beste vrienden en kennen elkaar als geen ander. Maar wanneer Donna in hetzelfde huis als Sem op kamers gaat wonen, ontstaan er scheurtjes in hun hechte vriendschapsband. Als er dan ook nog sprake is van een nieuwe liefde, wordt hun vriendschap tot het uiterste getest. Geheimzinnige incidenten zetten hun toch al gespannen relatie op scherp.
Met dramatische gevolgen.

 

Een spannende psychologische roman over vriendschap, jaloezie en wraak. Voor young adults

 

 

 

 

Vanaf het moment dat Marika Martijn ontmoet, verandert haar leven. Niets doet er meer toe, behalve Martijn. Hij is een oudere, zwijgzame jongen die altijd in het zwart gekleed is. Zelfs in de zomer draagt hij zwarte sporthandschoentjes. Waar ze ook heen gaat, Martijn lijkt er altijd te zijn met zijn zwarte Golf GTI. Nog nooit heeft Marika een jongen ontmoet die zo attent en zorgzaam is, vermengd met mysterie en hardheid. Ze wordt verliefde op hem. Hij lijkt alles van haar te weten en zij weet bijna niets van hem. Hoe langer ze met hem omgaat, hoe meer vragen ze over hem heeft. Vragen waar hij nauwelijks antwoord op geeft. Waarom doet hij zo geheimzinnig?

Een adembenemende psychologische thriller voor young adult

 

De Duitse vertaling van
De trap naar de hemel.

 

De Duitse pers over Flammenkuss:
Die niederländische Autorin Susanne Koster spannt ihre Leserschaft schier unerträglich auf die Folter und halt die Spannung bis zur letzte Seite Gleichmaßig hoch.

 

Na drie drukken besloot de Duitse uitgever dat er geen vierde druk kwam.

Met een beetje geluk is deze vertaling nog ergens  2e hands te verkrijgen.

Straalverliefd zijn en iemand volkomen kunnen vertrouwen, dat is wat Luna zoekt in een relatie. Het lijkt erop dat ze dat gevonden heeft bij Nicolai. Haar ouders en haar kleine broertje kunnen het meteen goed met hem vinden en zelfs haar beste vriendin Quinty wil Nicolai het voordeel van de twijfel geven.
Luna zou voor altijd van hem kunnen houden, maar waarom is haar oudste broer ervan overtuigd dat haar vriend niet te vertrouwen is?

 

Een spannende psychologische thriller voor young adult

 

Anne en Lisa zijn een echte eeneiïge tweeling. Ze dragen altijd dezelfde kleding en voelen vaak wat de ander voelt. Niemand kan hen uit elkaar houden. Wanneer ze op een dag rare briefjes van een anonieme afzender krijgen, zijn ze behoorlijk verontwaardigd. Wie doet zoiets? Eerst zijn de brieven gericht aan allebei,  maar later krijgt alleen Lisa ze. Soms zijn de brieven aardig, maar steeds vaker zijn ze bedreigend en angstaanjagend. En daar blijft het niet bij. Lisa wordt steeds bang. Wie kan ze nog vertrouwen?

 

Een superspannende psychologische jeugdthriller

Fleur is vijftien en heeft trouwe vrienden. Met haar moeder kan ze alles bespreken.
Haar vader woont wel meer dan twee uur reizen bij haar vandaan, maar ook met hem ze een prima contact.
Kortom, Fleur leidt een comfortabel leventje.
Dan krijgt haar moeder een nieuwe vriend die binnen de kortste keren bij hen intrekt. En verandert Fleurs leven opeens in een nachtmerrie.

 

Wederom een super-spannende jeugdthriller.

Stefan houdt niet van voetballen en al helemaal niet van de stoere en brallerige sfeer eromheen. Toch zit hij op voetbal, omdat zijn vader dat wil. Die houdt van voetballen kijken, bier drinken en auto's. Dankzij Stefans beste vriend Danilo is het voetballen wel uit te houden. Tot Stefan gevoelens bij zichzelf ontdekt die verdergaan dan een gewone vriendschap.

 

Jeugdroman, uitsluitend in de bieb te verkrijgen.

Willeke is dertien en woont de helft van de week bij haar moeder en de andere helft bij haar vader.
Wanneer de ruzies met haar moeder een dagelijks terugkerende ellende worden, trekt ze volledig in bij het nieuwe gezin van haar vader.
Maar ook daar past ze niet. Nergens kan ze zichzelf zijn.
Maar wie is Willeke eigenlijk?

 

Jeugdroman, uitsluitend in de bieb te verkrijgen.

1995. Oorspronkelijke, eerste versie van Zwarte lieveling

1994. Eerste publicatie. Debutenbundel van Script+