To the Moon

Nieuwe jeugdboekrecensies 15+ (leestafel.info)

Het is zeker geen verhaal vol kommer en kwel. Integendeel eigenlijk. Naast Het Probleem, waarbij het gaat over morele kwesties, gaat het verhaal over een normaal tienerleven: school, vriendschap en verliefdheid.
Het is in een eigentijdse stijl geschreven, met bijvoorbeeld app-gesprekjes.

 

Recensie van Conny Schelvis over To the moon (hebban.nl)

Op de een of andere manier lukt het Susanne Koster telkens weer dat als ik in een boek van haar begin, ik het meteen uit moet lezen. Zo ook bij deze. Een boeiende vertelstijl, een boeiend onderwerp, op een waar verhaal gebaseerd. Knap gedaan van de auteur die er voor gezorgd heeft dat de karakters uit haar verhaal alles behalve voorspelbaar zijn.

 

Pubers met grote-mensen problemen - Boekenbijlage

To the moon is een toegankelijk boek, dat een tienerprobleem bloot legt waar iedereen wel een (voor)oordeel over heeft. Koster heeft het in dit verhaal heel mooi en integer weergegeven en zij laat zien dat sommige gebeurtenissen niet altijd gegaan hoeven te zijn zoals veel mensen denken.

Alles voor jou

Bloedstollend verhaal - Boekenbijlage

Het boek valt in de categorie young adult, en het zal jongeren zeker aanspreken, maar ik denk dat de doelgroep heel wat breder is, want het is gewoon een ontzettend goed boek en vreselijk spannend.  Susanne Koster komt beslist op mijn lijst met ‘Auteurs waar ik meer boeken van wil lezen’.

 

Recensie: Alles voor jou – Susanne Koster – Bazarow – Alles over boeken

Koster heeft een fijne, toegankelijke manier van schrijven en weet je al snel voor zich te winnen. Alles voor jou is een hedendaags verhaal, voor alle lezers vanaf veertien/vijftien, waarbij je het gevoel krijgt dat het niet eens zo’n vergezocht scenario is. En dat maakt het ook zo onheilspellend. Laat het ook een waarschuwing zijn.

 

Alles voor jou - Susanne Koster - De Leesfabriek Recensies

Koster heeft naar mijn idee hiermee een zeer originele invalshoek genomen voor een young adult thriller, die mij op het eind kippenvel bezorgde. Het is Susanne Koster gelukt originaliteit en herkenbaarheid te combineren tot een heel fijne leeservaring!

 

Alles voor jou van Susanne Koster - www.bookstamel.com 

Het verhaal is spannend en er gebeurd van alles. De situaties volgen elkaar in rap tempo op en het verhaal is daardoor geen moment saai. Daarnaast merk je dat de auteur aandacht heeft besteed aan het kloppend maken van alle details. 
Ik blijf het ontzettend knap vinden hoe Susanne Koster elke keer weer zulke heftige onderwerpen op een mooie manier bespreekbaar weet te maken. 

 

Alles voor jou - Susanne Koster - Thrillers and More 

De schrijfstijl van Susanne is als vanouds, heerlijk vlot, spannend en met voldoende diepgang in Sem en Donna om je in te kunnen leven in hun gevoelens en gedachten.  Combineer die gevoelens met een ernstig trauma uit het verleden, dan slaan ze om naar handelingen met verstrekkende gevolgen…

Alles voor jou | Susanne Koster | Young Adult | 9789044839685 | Standaard Boekhandel

Het boek leest prettig. De perspectieven van Donna en Sem wisselen elkaar af. Beide klinken jong en eigentijds en als lezer word je meegesleurd in hun levendige beleving en de gebeurtenissen in het studentenhuis. 

 

De trap naar de hemel

Shyama in Boekenland: Recensie De trap naar de hemel - Susanne Koster (shyamahopman.blogspot.com)

Susanne Koster heeft met dit verhaal een heerlijke, spannende Young Adult thriller geleverd die vanaf de eerste bladzijde pakt en boeit tot het einde. Ze heeft de spanning vloeiend opgebouwd en tijdens het lezen kruipt er een onheilspellend gevoel van dreiging en angst onder de huid, waardoor De trap naar de hemel een regelrechte pagetuner is. Het zal ook voor volwassenen niet moeilijk zijn zich in te leven in deze Young Adult thriller, het is geenszins kinderlijk of saai.

 Realistisch geschreven onvoorstelbaar verhaal - Boekenbijlage

Als lezer en dus buitenstaander, zie je onmiddellijk dat er met Martijn iets niet in de haak is. Hij is een oudere jongen, die je volgt, je meeneemt naar afgelegen plekken, alles over je lijkt te weten en niets over zichzelf loslaat. Dit is niet alleen mysterieus, maar eigenlijk gewoon doodeng. Beste vriendin Karin ziet dit ook, maar Marika wil niet naar haar luisteren. Marika valt voor Martijns charmes en raakt verstrikt in zijn web.
Het is het verhaal van Martijn waar het uiteindelijk om draait.

 

De trap naar de hemel – Suzanne Koster | Jeugdliteratuur (wordpress.com)

De trap naar de hemel is een werkelijk spannende psychologische thriller. Je leest hoe een jongen (Martijn) een meisje zo erg kan beïnvloeden, waardoor ze bereid is alles voor hem te doen en alles van hem te accepteren. 
Het boek leest goed door, omdat er altijd een moment van spanning is. Het einde is ook zeer verrassend, dus lezen maar!

  

Recensie van Hilda Spruit over De trap naar de hemel (hebban.nl)

Met het boek, De trap naar de hemel, heeft Susanne Koster voor mij bewezen dat ze naast aangrijpende jeugdromans ook psychologische thrillers kan schrijven, en hoe! Wat een heerlijke schrijfstijl heeft ze toch.

 

NBD|Biblion recensie De trap naar de hemel:

Hij is mysterieus, zes jaar ouder, knap, donker, geheel in het zwart gekleed, aantrekkelijk en gevoelig. Marika van 16 jaar kan bijna niet anders dan meteen voor Martijn vallen: ze is smoorverliefd. Hem gaat het om iets anders, alhoewel ze daar maar heel langzaam achter komt. Als ze voor Martijns oma gaat zorgen, ontdekt ze het gruwelijke verleden van haar vriend. De obsessie voor zijn moeder is overgedragen op Marika. Dat het haar bijna fataal wordt, blijkt al snel. De spanningsopbouw van dit verhaal is goed, kleine details leiden tot grote gevolgen. Alhoewel er weinig actie is (een psychologische thriller), boeit het boek door de realistische beschrijving van de leefwereld van een pubermeisje. Haar denkwijze en de relatie met haar ouders zijn zeer knap beschreven, het is te merken dat de auteur jongeren goed kent. 

 

 

 

 

 

 

 

Dansen

boekenbijlage.nl/een-leuk-verhaal-met-veel-informatie

In het eerste deel lezen we hoe Lottie en Julia allebei graag de hoofdrol in hun voorstelling willen dansen. Het verhaal wordt afgewisseld met leuke weetjes en stellingen. In het tweede deel, Dossier Dansen, wordt alles verteld wat je wilt weten over geschiedenis, genres en opleidingen.  Je merkt dat de schrijfster weet waar ze het over heeft en het zal me dan ook niet verbazen als ze zelf een danseres is (geweest) en niet alleen maar research heeft gedaan.

 

Zwarte lieveling

Libris | Zwarte lieveling, Susanne Koster
Zwarte lieveling is een prachtig, aangrijpend en emotioneel boek maar gelukkig ook heel erg hoopvol.
Helaas blijft misbruik een actueel onderwerp.

 

Recensie – Zwarte lieveling – Clavis Young Adult Bright Blue Books 
Ik had dit boek in een paar uurtjes uit. Dit boek is fantastisch, taboedoorbrekend, herkenbaar en ontzettend leerzaam. Dit boek pakt zaken als kindermishandeling aan, het Nederlandse rechtssysteem en ook de vooroordelen die heersen over ‘tehuiskinderen’. 
Als sociaalpedagogisch hulpverlener ben ik zó blij dat deze thematieken even allemaal flink worden aangepakt.

 

Recensie: Zwarte lieveling - Susanne Koster - Veronique's Boekenhoekje (veroniquesboekenhoekje.nl)

Susanne verstaat de kunst om een heftig onderwerp, zoals mishandeling, bespreekbaar te maken. Het verhaal laat je zien wat mishandeling doet met mensen. Het is een verhaal dat echt binnenkomt.

 

Zwarte lieveling - Susanne Koster - Thrillers and More
Koster heeft een toegankelijke en fijne schrijfstijl. Het verhaal is mooi onderverdeeld in verschillende hoofdstukken waarbij sommige stukken cursief zijn, stukken uit het verleden van Saskia. Erg pakkend en prima te begrijpen voor de jeugd. Bijzonder belangrijk maatschappelijk thema verwerkt in een goed uitgewerkt verhaal.

 

Recensie:Zwarte lieveling van Susanne Koster - www.bookstamel.com

Susanne Koster schrijft in Zwarte Lieveling over een onderwerp wat helaas vandaag de dag nog steeds actueel is. Ik vind het super knap dat ze over zo’n onderwerp durft te schrijven. Ze doet het op zo’n ontzettend sterke manier. 

 

Achtergelaten

Recensie – Achtergelaten – Clavis Young Adult Bright Blue Books 

Dit is gewoon een boek dat je moet lezen. Als je meer inzicht wilt in hoe trauma een kind beïnvloedt en hoe woongroepen en Jeugdzorg in elkaar zitten, is deze serie een heel realistische weergave en een echte aanrader. Susanne weet een nare situatie heel mooi neer te zetten, en ik als ex-jeugdzorgkindje moet door deze serie soms nog even slikken, ook al sta ik al vijf jaar op eigen benen.

Achtergelaten - Susanne Koster - Thrillers and More 

Achtergelaten heeft een vlotte en begrijpelijke schrijfstijl, Koster weet ook hier weer heel goed de vinger op de zere plek te leggen. Ook dit boek hoort op de leeslijsten van scholen te staan. Gewoon om iedereen ervan te proberen te overtuigen en te laten zien dat deze situaties ook bestaan. Dat er hulp ingeroepen moet worden. Want het stopt nooit vanzelf.

Achtergelaten – Susanne Koster – Recensie – Passie voor Boeken 

Al vanaf het eerste hoofdstuk kruipt Jonka onder je huid. Achtergelaten is een realistisch maar ook confronterend verhaal rondom het thema kindermishandeling dat doet inzien dat de ogen niet altijd gesloten mogen blijven…

 

Recensie: Achtergelaten - Chicklit

Achtergelaten van Susanne Koster is gebaseerd op ware gebeurtenissen, waardoor het verhaal ook erg realistisch is. Dit aangrijpende verhaal over een interessant en belangrijke onderwerp zal de lezers daarom zeker aanspreken.

 

Achtergelaten door Susanne Koster | Een Boek Review (linda-linea-recta.nl)

Mooi vanaf de zijkant mee te maken hoe Jonka van een klein negenjarig angstig meisje veranderd in een stoere zelfstandige vrouw. Een compliment voor Susanne Koster voor het overbrengen van de emoties.

 

Een gedroomd einde

Recensie – Een gedroomd einde (wordpress.com) Bright Blue Books

Dit deel greep mij heel erg aan, omdat ik veel (h)erkenning vond in dit boek. Dit boek is wederom gebaseerd een waargebeurd verhaal en dat maakt het ook weer extra heftig. 

 

Een gedroomd einde – Susanne Koster – Recensie – Passie voor Boeken

Met haar toegankelijke schrijfstijl weet Koster alles helder te verwoorden maar ook zo indringend neer te zetten dat het wel moet aangrijpen.  

Recensie: Een gedroomd einde - Chicklit

Een gedroomd einde is een schokkend, maar mooi boek om te lezen – zowel als laatste deel in de serie, maar ook als losstaand verhaal.

Een gedroomd einde - Susanne Koster - Thrillers and More

Het verhaal is voor een heel groot deel opgebouwd rondom een hele lange brief die de moeder van de meiden heeft geschreven voor het geval ze hen niet meer zou zien. Deze brief is mooi en ontroerend, verdrietig en pijnlijk. Eigenlijk draagt de brief het hele boek.

 

Susanne Koster - Een gedroomd einde - (donderdesign.nl)

Dat Susanne Koster aangrijpend en treffend kan schrijven dat wist ik al na Lege kamers, Dertien, Zwarte lieveling en Achtergelaten te hebben gelezen. Toch heeft ze me weer verrast met Een gedroomd einde. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lege kamers

Recensie – Lege kamers (wordpress.com) Bright Blue Books

Ik kan maar één ding zeggen: ik ben fan. 
Lege kamers heeft ook weer een psychologische insteek (waar ik erg van hou) en geeft je een kijkje in het leven van een jongvolwassene die een psychose krijgt. Ik heb meerdere YA boeken gelezen met dit thema en ik moet zeggen, Lege kamers is ontzettend goed uitgewerkt.

 

Lege kamers – Susanne Koster – Recensie – Passie voor Boeken 

De gevoelens van Venita zijn in Lege kamers door Susanne heel helder neergezet waardoor de lezer een goed beeld kan vormen van wat een psychose inhoudt en wat voor invloed dit heeft. Een belangrijk onderwerp en de wijze waarop dit verhaal verteld wordt maakt het voor de doelgroep inzichtelijk. 

 

“lege kamers” Susanne Koster | conniesboekkies (wordpress.com)

De schrijfster weet niet alleen een duidelijk beeld te vormen en op een mooie manier de gevoelens van Venita tot leven te brengen, maar weet ook heel gedoseerd deze informatie te geven aan de lezer. Hierdoor word je steeds verder meegenomen in de belevingswereld van Venita.

 

Recensie – Lege kamers – Clavis Young Adult

Ik ben altijd wel geïnteresseerd geweest in psychologische boeken, maar ik heb niet eerder een auteur kunnen vinden die een psychotisch persoon zo mooi, zo menselijk kan neerzetten als Susanne Koster. 

Lege kamers | pluizer

Hoe dan ook bevat dit boek passages die je naar de keel grijpen.
Ik vrees dat het soms een beetje veel kan worden voor erg gevoelige pubers. Toch verdient dit boek het zeker om gelezen te worden.

 

Voor altijd

Recensie van Wendy Wenning over Voor altijd (hebban.nl)

Voor altijd is een toegankelijk geschreven jeugdthriller die zijn kracht vooral dankt aan het verfijnde stukje psychologie dat verweven is in dit verhaal.

 

Recensie: Voor Altijd – Susanne Koster | Daniëlle's Boekenhoek (wordpress.com)

Dit was het eerste boek wat ik van Susanne Koster heb gelezen en ik was meteen verkocht! Vanaf bladzijde 1 was mijn interesse al gewekt en wilde ik weten wat er verder ging gebeuren. Ook was de schrijfwijze erg prettig.
Erg leuk en spannend boek met een twist die ik totaal niet zag aankomen. Een heerlijke pageturner die je dezelfde dag nog moet uitlezen!

 

Voor altijd – Susanne Koster – Banger Sisters

Zoals gezegd begint het verhaal met een proloog. Hierdoor wordt je direct het verhaal ingetrokken. Je trekt als vanzelf bepaalde conclusies die gaandeweg het boek heel anders lijken te liggen. De prettige, vlotte schrijfstijl zorgt ervoor dat je het boek nog moeilijker weg kunt leggen.

'Graag Gelezen', mijn boekenblog: Ik las: 'Voor altijd' van Susanne Koster

De auteur heeft een prettige schrijfstijl. De hoofdstukken, met als titel de naam van een van de karakters laten je kennismaken met de personages.
Een heel spannend verhaal, een echte young adult-thriller die niet belerend is maar waarin het goede van de mens benadrukt wordt.

 

 

Een bed van rozen

Een bed van rozen (leestafel.info)

Veel te laat las ik een commentaar op dit boek: ‘Niet gaan lezen voordat je naar bed gaat, want dan lees je de hele nacht door!
‘Toen had ik dat dus inderdaad gedaan. Een ander boek uit, ach, ik begin even in dat jeugdboek. Nou, tot in de kleinste uurtjes dus!

 

Recensie van Mieke Piersma over Een bed van rozen (hebban.nl)

Ik heb van dit boek genoten! Heerlijk om te lezen over een tweeling die zo enorm verschillend zijn, terwijl ze uiterlijk identiek zijn. Lisa is de lieve, behulpzame van de twee en door de jaloezie van haar zus Anne, komt dat haar duur te staan. Het verhaal leest lekker vlot weg! Ik vind de boeken mooi, boeiend en onderhoudend van deze schrijfster.

 

Boekverslag Nederlands Een bed van rozen door Susanne Koster (3e klas vwo) | Scholieren.com

Het verhaal begint dus al heel spannend. Daarna wordt het alleen maar spannender. De stalker wordt gevaarlijker. 

Dit boek vond dit erg leuk en heel mooi geschreven. Het verhaal was soms behoorlijk verdrietig en de andere keer juist spannend.

 

Een bed van rozen - Susanne Koster | Vlaamse catalogus (bibliotheek.be)

De eeneiige pubertweeling Anne en Lisa zijn zeer aan elkaar verknocht. Ze doen alles samen en voelen vaak wat de ander voelt. Lisa krijgt op een gegeven moment regelmatig briefjes van een anonieme afzender: eerst aardig, maar ze worden steeds bedreigender. Samen proberen ze achter de dader te komen, maar op het laatst weet Lisa niet wie ze nog kan vertrouwen. De intieme sfeer tussen de twee zussen wordt zorgvuldig opgebouwd vanuit Lisa’s perspectief (ik-figuur) die het verhaal vertelt. De spanning wordt daardoor opgevoerd omdat de lezer niet precies weet wat er in Anne omgaat. Het verhaal is toegankelijk door de lineaire opbouw, het eigentijdse taalgebruik en de realistische situaties. Tot op het eind blijft het spannend hoe de langzaam opgebouwde verwijdering tussen de twee zussen zal escaleren. De auteur van 'Zwarte lieveling' en 'De trap naar de hemel'*, geeft in dit boek een aardig beeld van twee zussen bij wie jaloezie tot extreem gedrag kan leiden, ook al zijn ze een eeneiige tweeling. Vanaf ca. 13 jaar