Weer een boek van de Landsmeerse schrijfster Susanne Koster – Lokale Omroep Landsmeer

Van de Landsmeerse schrijfster Susanne Koster verscheen eind maart To the Moon, een realistische young adult (15+) over hoe snel je bestaan een andere wending kan nemen, over zorgen die over je heen spoelen en morele vragen die zich opdringen, maar ook over veerkracht en het belang van een hechte vriendschap.

 

Interview Susanne Koster - Boekenbijlage

Susanne Koster (Scheveningen, 1957) is schrijver van voornamelijk Young Adult boeken. In 1993 werd haar eerste korte jeugdverhaal gepubliceerd in een debutantenbundel.Zwarte lievelingwas haar eerste echte jeugdroman, daarna volgdenDertien en Macho’s en mietjes. Vervolgens heeft ze het roer omgegooid. Van realistische jeugdromans is ze overgestapt naar psychologische thrillers. Gelukkig werd dat metDe trap naar de hemelmeteen een succes. Het boek loopt niet alleen in Nederland heel goed. Het is vertaald in het Duits en heeft als titelFlammenkussgekregen. Daarna heeft ze nog drie thrillers geschreven, voordat ze overstapte naar YA romans. Haar nieuwste boek isAlles voor jou. Dit korte interview werd overgenomen van Mustreadsornot.

 

Interview | Susanne Koster – BookBuddies

Afgelopen vrijdag kreeg ik de kans van Clavis Young Adult om de schrijfster Susanne Koster te interviewen op de Boekenbeurs. Susanne Koster heeft verschillende YA-boeken (her)uitgegeven bij Clavis. Om me voor te bereiden op dit interview, las ik het boek Zwarte lieveling. Dat boek is het eerste deel van een trilogie en gaat over Saskia, een meisje dat mishandeld wordt door haar stiefvader. 

 

Interview met: Susanne Koster - www.bookstamel.com

... Favoriete auteurs? Jeetje, ik heb er best veel, laat ik het bij YA/volwassenen houden: Floortje Zwigtman, Alex Boogers, Miriam Borgermans, Chinouk Thijssen, Mirjam Mous, Natasza Tardio, Hilda Spruit, Adam Silvera, Griet op de Beeck, John Green, Kevin Brooks, Suzanne Collins, en zo kan ik nog wel even doorgaan...

 

 

 

Interview Susanne Koster wil het lezen bevorderen - Boekenbijlage

... Uiteindelijk ging ze doen wat ze altijd gewild had: werken met jonge mensen...