Susanne Koster is geboren in Scheveningen, ze woont echter al jaren in een dorp aan de rand van Amsterdam.
Ze is getrouwd, heeft drie kinderen en vier kleinkinderen. Haar huisdieren, (6 katten, 2 konijnen en 2 ratjes) zijn in de loop der jaren allemaal gaan hemelen wat telkens weer voor verdriet zorgde, vandaar dat Susanne nu geen huisdieren meer wil.

 

Haar werkende carrière is gestart in de grafische wereld, maar al snel na de geboorte van haar kinderen verruilde ze die hectische omgeving voor de Hogeschool van Amsterdam. Daar heeft ze jarenlang als navigator en stagecoördinator gewerkt.
Sinds enkele jaren is zij echter fulltime schrijfster en werkt zij freelance als recensent.

 

Susanne schrijft realistische jeugd- en Young Adult romans, daarnaast heeft ze ook een aantal populaire psychologische thrillers voor YA op haar naam staan. Het bespreekbaar maken van vaak lastige onderwerpen loopt als een rode draad door haar werk.
Bijvoorbeeld over psychische problemen bij jongeren in haar psychologische roman "Lege kamers", waar een prachtige boektrailer van gemaakt is: 

Susanne geeft niet alleen lezingen, maar ook workshops waarbij de onderwerpen uit haar verhalen (o.a. kindermishandeling, psychische problemen, jaloezie, seksualiteit) centraal kunnen staan en waarbij interactie met de toehoorders voor een extra verdiepingsslag kan zorgen.